شرکت در این وبینار برای شرکت کنندگان دوره های تحلیل کسب و کار آکادمی، بصورت رایگان است.

_

وبینار آموزشی

_

اهمیت مدیریت منفعت کسب شده:

مدیریت منفعت کسب شده با اینکه عمری بیش از دو دهه ندارد، به دنبال این است که بگوید در سازمان هایی که مجموعه ای از پروژه ها را برای رسیدن به اهداف استراتژیک شان وضع کرده اند، چه منافعی برای سازمان به ارمغان می آورند؟ در واقع مجموعه ای از پروژه ها که برآیند آنها بتواند اهداف کلان و میانی سازمان را محقق سازد، تحت نام طرح (Program) اطلاق می گردد. آنچه در ابتدا اهمیت نُمادین دارد، مفهوم طرح و وابستگی متقابل آن با مجموعه ای از پروژه ها و زیرطرح ها است که یک سازمان برای خویش در برنامه ریزی استراتژیک خود وضع کرده است. به زبان ساده، شما نمی توانید برای تحقق منافع در سازمان خویش، یک پروژۀ مستقل را در نظر بگیرید که جدا از بقیۀ پروژه ها فعالیت می کند و قرار است منفعتی جداگانه به سازمان عرضه نماید. بلکه مجموعۀ پروژه ها به مثابه یک بُردار عمل می کنند که ما می خواهیم برآیند آنها را همچون منفعت مد نظر سازمان به دست آوریم.

پس تا اینجا متوجه شدیم که قرار است در سازمان خویش که با مجموعه ای از طرح ها و پروژه ها اداره می شود تا برنامه ریزی استراتژیک سازمان در مجرا و مدار پیاده سازی خویش، متحقق شود، ناگزیر هستیم که میزان منفعت (Benefit) یا عدم النفع (Disbenefit) به دست آمده توسط سازمان را اندازه بگیریم. به نظر می رسد برای درک عمیق این رویداد، بر مخاطبان لازم می آید که با آناتومی طرح آشنا شوند و ارتباط معناشناختی (Semantics) آن را با لایه های استراتژیک از بالا و لایه های پروژه و عملیات از پایین درک نمایند.

طبق استاندارد مدیریت طرح PMI، برای منفعت، یک چرخۀ حیات متصور می شود که عبارتند از شروع، برنامه ریزی، تحقق و انتقال. در هر کدام از فازهای فوق مجموعه ای از اقدامات و فعالیت ها صورت می گیرد تا یک طرح به مرحله نهایی خویش برسد. مهم ترین فاز فوق قسمت تحقق منفعت (Benefit Realization) است که در اینجا باید بیشتر بتوان در منفعت، تفکر کرد. انواع منفعت، روش های به دست آوردن منفعت، نگهداشت منفعت و مسائل پیرامون آن که می توانند با حوزه های مالی و سرمایه گذاری نیز ارتباط داشته باشند، اینجا مورد بررسی قرار می گیرد.

و دست آخر اینکه ما با مجموعه ای از روابط ریاضی روبه رو می شویم که قرار است با آنها میزان تحقق منفعت را بسنجیم. کسانی که با مدیریت ارزش کسب شده (EVM) آشنایی دارند، سریعتر می توانند حدس بزنند که جنس و ماهیت این فرمول ها و روابط سادۀ ریاضی چیست؟ و در عمل چگونه می توان از آنها بهره برداری کرد؟

به زبانی ساده تر در مدیریت منفعت کسب شده (EBM) ما از معادل همان فرمول هایی استفاده می کنیم که در مدیریت ارزش کسب شده (EVM) کاربرد داشتند و اینجا است که می توانیم به نقش متقابل ارزش (Value) در برابر منفعت (Benefit) دست پیدا کنیم. ممکن است به غلط در بسیاری از سازمان ها این دو مفهوم، به صورت معادل هم به کار روند اما در این وبینار، می آموزیم که این دو اگر چه دارای شباهت هایی به هم هستند اما در عمل با هم تفاوت نظرگیری دارند.

_

اطلاعات وبینار

_

نحوه برگزاری:

به صورت آنلاین در پنل اسکای روم

هزینه سرمایه گذاری:

۲۰۰ هزار تومان

_

مخاطبیین وبینار

_
  • مدیران طرح و سبد که دارای مجموعه ای از پروژه ها و طرح ها در زیردست خود می باشند.
  • مدیران پروژه، طرح و سبد شاغل در همه پروژه ها فارغ از نوع، ارزش و منعفت قابل تحقق آن.
  • علاقه مندان یادگیری مفهوم مدیریت منفعت کسب شده با سابقۀ کاری مدیریت پروژه
  • علاقه مندان یادگیری مفهوم مدیریت منفعت کسب شده با پیش زمینۀ مدیریت ارزش کسب شده
  • متخصصان، کارشناسان و کارورزان برنامه ریزی و کنترل پروژه در سازمان ها
  • متخصصان مالی و کنترل هزینه در پروژه ها، مگاپروژه ها و طرح ها
_

اهداف وبینار

_
  • آشنایی اولیۀ مخاطبان با مفهوم طرح (Program) و مدیریت طرح (Program Management)
  • آشنایی با چرخۀ حیات طرح و فاز های پیاده سازی آن در برنامۀ مدیریت طرح
  • آشنایی با مفهوم مدیریت منفعت کسب شده (Earned Benefit Management)
  • آشنایی کلی با پیاده سازی ساختاری مدیریت منفعت کسب شده در طرح ها
  • ارتباط معناشناختی بین دو مفهوم مدیریت منفعت کسب شده و مدیریت ارزش کسب شده (EVM)
_

پیش نیاز:

_

آشنایی اولیه با مفاهیم مدیریت پروژه، مدیریت طرح و سبد براساس استانداردهای PMBOK و Program

آشنایی اولیه با مفهوم مدیریت ارزش کسب شده (Earned Value Management)